Clonarea Windowsului

Clonarea Windows-ului pentru zile negre.

Este un proces simplu care te scuteste de o a doua formatare + reinstalare a sistemului de operare + a tuturor programelor. Treaba dureaza mai putin de 5 minute [in esenta, depinde de viteza de citire/scriere a HDD-ului] si consta in crearea unei imagini a partitiei care contine Windows-ul pe o alta partitie. Practic, se arhiveaza continutul C-ului intr-un fisier cu extensia .GHO intr-un loc la alegere.

Programul care face asta se numeste Norton Ghost si este integrat, alaturi de alte utilitare, intr-un CD cu numele de Hiren's Bood CD. Versiunea pe care o folosesc eu
Deschiderea programului Norton Ghost
Boot-ezi de pe CD -> 2. Disk Clone Tools -> 2. Norton Ghost 8.2 -> 3. Ghost -> "Swap files" [enter sau astepti cateva secunde si se lanseaza Ghost-ul].

Salvarea imaginii "ghost":
Dupa ce ai trecut de Welcome Screen:
Local -> Partition -> To Image -> Select local source drive [enter] -> Source partition [enter] -> File name to copy to [cauti locul in care vrei sa salvezi imaginea de ~2 GB, dai nume la fisier] -> Compress [Fast] -> Yes -> astepti sa termine, dupa care Reset Computer.

Restore fresh Windows:
*Repeti pasii de mai sus, pana la lansarea Ghost-ului.
Local -> Partition -> From Image -> Source Partition [alegi partitia pe care se afla fisierul .GHO] -> Local Destination Drive [alegi HDD-ul pe care se afla partitia-destinatie - in cazul in care ai mai multe HDD-uri] -> Destination Partition [te asiguri ca e selectat Primary si verifici marimea partitiei, pentru siguranta, sa nu rescrii altundeva] -> Yes -> astepti sa termine, dai restart si..voila, nu tu reg cleaners si altele, it's as good as new

Niciun comentariu: