Cand nu mai porneste windowsul, (se strica total) Cum salvam datele de pe C: ?


Din pacate Windowsul se mai strica din cand in cand in asa fel, incat nici nu mai porneste. In aceste cazuri reinstalarea windowsului devine inevitabila. Cand se reinstaleaza Windowsul se pierd toate datele de pe partitia C, pentru ca trebuie, este recomandat formatarea inainte de reinstalare. Cei care nu sunt experti in IT, multe ori astfel pierd date importante, fie vorba despre poze, fisiere audio sau chiar un document pe care ati lucrat mult. Haideti sa vedem cum se pot salva fisierele stocate pe partitia C cand nu mai porneste Windowsul.

Cea mai usoara metoda de a salva, recupera datele de pe C:

Daca vreti sa salvati datele numai dand clickuri atunci cel mai simplu este daca lucrati cu Kaspersky Rescue Disk. Pe langa faptul ca acest antivirus dupa parerea mea este cel mai bun antivirus cu care se poate face o devirusare eficienta, are si un manager de fisiere in mod grafic, care poate fi folosit in astfel de cazuri. Ca sa folositi acest program, prima data trebuie sa-l downlodati si sa-l inscriptionati pe un CD, trebuie sa reporniti calculatorul si sa setati sa pornesca de pe CD. Imaginea de CD puteti downloda de aici, iar puteti sa va uitati cum arata programul aici.
Asa arata managerul de fisiere cu care puteti salva, recupera datele
Recuperare Date Windows
Dupa ce ati pornit calculatorul cu acest CD, veti gasi in meniu “File Browser” si in directorul discs veti gasi partitiile de pe calculator, inclusiv partitia C.

Mai puteti incerca …

Inainte de a apela la metoda mentionata anterior, puteti incerca sa-l porniti Windowsul in Safe Mode. In anumite cazuri Windowsul mai porneste in Safe Mode chiar si atunci cand in mod normal nu mai poate porni. Ca sa porniti windowsul in Safe Mode, trebuie sa apasati de mai multe ori tasta F8 cand porneste calculatorul. La apasarea tastei F8 veti fi prezentati cu un meniu din care veti alege Safe Moda. Daca nici in Safe mode nu porneste windowsul, atunci mai ramane numai varianta cu CD-ul bootabil.

Alte metode …

Mai exista multe alte metoda prin care se poate accesa partitiile cand nu mai porneste un sistem de operare. De exemplu utilizatorii Linux vor putea sa faca acest lucru fara probleme. Accesarea datelor de pe orice tip de partitie este foarte usoara cu oricare Linux LiveCd pentru utilizatorii linuxului. Daca cunoasteti pe cineva, puteti apela si la ajutorul persoanei respective. Mult succes, si reinstalati Windowsul inainte sa se strice total!

Niciun comentariu: