Cum se instaleaza o tema pe WordPress


In acest tutorial o sa va prezint modul in care puteti instala o tema pe WordPress. Vom considera ca aveti deja instalat un site pe aceasta platforma si ca aveti acces la contul de gazduire prin FTP.
Pasul 1: Descarcati o tema WordPress
Alegerea unui template nou este o proba destul de grea pentru un webmaster. In viitorul apropiat o sa realizam si un tutorial legat de criteriile de alegere a unui skin pentru un site. Puteti gasi pe internet o multime de teme gratuite pentru cel mai popular cms. Eu m-am oprit la acest site si am ales Pure II. Apasati butonul “Download” si descarcati tema in calculatorul voastru. Cu ajutorul unui program specializat (WinZip, WinRar) dezarhivati fisierul descarcat (.zip)

Dupa cum puteti vedea in imaginea de mai sus, dupa dezarhivare o sa aveti un dosar cu numele “Pure2Pro”.
Pasul 2: Incarcati folderul pe host
Pentru a face acest pas este necesar sa va conectati la contul de gazduire prin FTP. Puteti face acest lucru cu ajutorul celui mai popular client, FileZilla. Folderul ”Pure2Pro” va fi incarcat in  /public_html/wp-content/themes/ astfel incat, dupa transferarea tuturor fisierelor sa aveti /public_html/wp-content/themes/Pure2Pro .
Pasul 3: Activarea temei
Dupa ce s-a terminat transferul tuturor fisierelor pe host va trebui sa activati tema in panoul de control al site-ului (WP Admin). Intrati in panoul de administrare si din meniul wordpress (stanga) alegeti Appearance – Themes. Cautati “Pure 2″ si apasati butonul Activate.

Gata, ati reusit sa instalati o noua tema wordpress pe site-ul vostru.

Niciun comentariu: