facebook pentru telefon nokia iphone samnsung motorola htc

Instalează Facebook Home pe orice telefon

Facebook Home tocmai a fost lansat, însă are o mică problemă: poate fi instalat numai pe câteva dispozitive. Sunt sigur că sunteți mulți care vreți să-l încercați și nu aveți cum, așa că o să încerc să vă ajut.
EDIT: Au mai apărut două noi metode mai simple care nu necesită root sau modificarea altui fișier: Alte două metode de a instala Facebook Home pe dispozitive necompatibile
În primul rând voi spune că nu garantez că va merge chiar pe orice telefon, însă nu găsesc foarte multe motive pentru care să nu o facă. Singura condiție este ca telefonul să fie rootat. Eu am încercat pe un LG Nexus 4 și a mers fără probleme, nefiind unul din telefoanele suportate oficial.
În al doilea rând nu știu cum va rula. Toate dispozitivele pe care e suportat Facebook Home la momentul actual sunt quad-core. Așadar ori cere destul de multe resurse, ori e o fiță a celor de la Facebook. Deci cei cu dispozitive single core cum ar primul Galaxy S, și chiar cei cu telefoane dual core ca Galaxy S2 sau S Advance nu ar trebui să fie surprinși dacă le va rula puțin greu.
Pentru cei care nu știu încă ce este Facebook Home, puteți afla totul din articolul Facebook prezintă Facebook Home.
Bun, să trecem la treabă.

De ce ai nevoie

  1. Root – Telefonul trebuie să fie rootat.
  2. Build Prop Editor sau ES File Explorer sau orice altceva care va permite modificarea fisierului build.prop.
  3. Aplicațiile Facebook updatate la zi.
Root-ul este necesar pentru modificarea fișierului build.prop. Cei care nu au root nu au altceva de făcut decât să aștepte ca aplicația să fie disponibilă oficial pe mai multe dispozitive. Sau să facă root, bineînțeles.

Instrucțiuni

  1. Modificăm build.prop și schimbăm “ro.product.model” din modelul telefonului cu “HTC One X“. Țineți minte modelul telefonului pentru că va trebui schimbat la loc, recomand să îl notați undeva. Fișierul build.prop poate fi editat direct cu Build Prop Editor. Dacă folosiți altceva, va trebui să îl găsiți întâi. Se află în root/system.
  2. Restart la telefon.
  3. După ce ne asigurăm că aplicațiile Facebook sunt updatate, trebuie să le dăm ‘Clear App Data’.
  4. Downloadăm și instalăm Facebook Home.
  5. Intrăm în Facebook, în setări, și activăm opțiunea Home. Ar trebui să meargă.
  6. Dacă totul a mers bine până aici, modificăm din nou build.prop și punem modelul inițial al telefonului, urmat din nou de un restart.
Facebook Home schimbă telefonul complet, fiind practic un launcher. Pe un Nexus 4 este fluid, se mișcă bine, și pare să funcționeze corect chiar dacă telefonul nu este suportat oficial. Sunt multe alte launchere care fac o treabă mai bună însă, iar asta se vede în notele de pe Play Store, care sunt cam micuțe. Voi reveni cu mai multe detalii zilele următoare, după ce îmi fac o părere.
Ah, cei care au un telefon suportat (Galaxy S3, S4, Note 2, HTC One, One X, sau One X+) îl pot descărca direct de pe Play Store.

Niciun comentariu: