connect îţi oferă o serie de sfaturi care te vor ajuta să creşti autonomia, să îmbunătăţeşti performanţa şi să te bucuri la maxim de funcţiile lui Apple iPhone 4S.
Consum mare de energie
Laude deosebite merită noua cameră de 8 megapixeli a modelului 4S – calitatea imaginilor capturate este mult mai bună decât cea a imaginilor capturate cu camera de 5 megapixeli a predecesorului. Dar, în cazul condiţiilor de lumină proastă camera capturează imagini slabe. O altă îmbunătăţire adusă noii generaţii iPhone: 4S este dotat cu un procesor dual core A5. Deţinătorii de 4S se pot bucura astfel de încărcarea rapidă a paginilor de internet sau a imaginilor mărite. Însă, nimeni nu s-a plâns de performanţa iPhone 4, astfel încât această îmbunătăţire nu este atât de evidentă.
Dezavantaj: noul chip consumă mai multă energie – aspect foarte criticat de către utilizatorii 4S. Apple a micşorat perioada de standby promisă de la 300 ore (iPhone 4) la 200 ore (4S). În cazul utilizării intensive, de multe ori autonomia 4S nu este suficientă nici măcar pentru o zi întreagă de lucru. Totuşi încă nu este clar care este măsura în care activităţile din fundal ale sistemului de operare iOS 5 (inclusiv sincronizarea iCloud, în măsura în care este activată) au efect asupra autonomiei. Cele mai importante sfaturi privind economisirea energiei găseşti în căsuţa din dreapta. Din punct de vedere al aplicaţiilor, Apple 4S impresionează cu un asistent vocal fermecător pe nume Siri şi argumentează că pentru utilizarea acestuia este necesar un procesor mai performant A5. Hackerii au contrazis această ipoteză, instalând Siri şi pe iPhone-uri modele mai vechi. Pe lângă utilizarea ca partygag, Siri este foarte util înainte de toate atunci când te afli la volan, precum şi la dictarea de SMS-uri şi emailuri. În română însă nu există încă.
iCloud
iPhone 4S trimite orice fotografie capturată în Cloud, orice melodie cumpărată de pe alt dispozitiv Apple este automat transferată pe iPhone, ceea ce are influenţe asupra autonomiei. La „Configurări/ iCloud” şi „Memoraţi” poţi alege conţinuturile care să se sincronizeze cu iCloud.
Tehnologii de comunicare
Bluetooth-ul consumă puţină energie, dar o face permanent. În cazul în care nu ai nevoie, îl poţi dezactiva din „Configurări/General/Bluetooth”. Şi permanenta căutare a reţelelor Wi-Fi descarcă acumulatorul. Dezactivează această funcţie, atât timp cât nu ai nevoie de ea: „Configurări/Wi-Fi”. Şi nu în ultimul rând, dezactivarea opţiunii de localizare prin GPS, cât nu este necesară, prelungeşte autonomia acumulatorului. Pentru aceasta dezactivează „Servicii de localizare” de la „Configurări/Servicii de localizare”.
Apropos de servicii de localizare: chiar atunci când opţiunea de localizare prin GPS este activată, la „Configurări/ servicii de localizare” se poate stabili pentru fiecare aplicaţie în parte, dacă este permisă sau nu accesarea locaţiei actuale a iPhone-ului 4S. În cazul în care una dintre aplicaţii foloseşte localizarea, acest lucru este indicat printr-o săgeată mică în dreapta sus în bara superioară a ecranului iPhone. Şi în Configurări apare o săgeată lângă ultimele aplicaţii ce au folosit localizarea.
Pregătit să captureze fotografii
Dacă iPhone 4S este folosit pe post de cameră foto, procedura cu deblocarea, introducerea codului, căutarea şi accesarea aplicaţiei pentru cameră durează mult prea mult. Pentru a nu rata niciun motiv bun, se poate şi mai repede: în modul standby, apasă de două ori pe butonul Home şi apoi pe simbolul cu camera de lângă „Deblocare”.
Operaţiuni de scroll mai rapide
Dacă la navigarea cu Safari ajungi pe o pagină de internet mai mare şi ai ajuns în partea de jos, pentru a reveni la începutul paginii nu mai sunt necesare o mulţime de operaţiuni de scroll: pentru aceasta apasă de două ori concomitent pe bara superioară de pe display-ul iPhone. Astfel eşti dus automat la începutul paginii de internet.
Adaugă calendarul Google fără a deţine un cont de email
În cazul în care îţi administrezi întâlnirile prin calendarul Google, dacă doreşti îl poţi utiliza şi pe iPhone fără a fi necesar un cont de Gmail. La „Configurări/Mail”, Contacte, Calendar/Adăugare cont” selectează opţiunea „Altul”. Apasă apoi pe „Adăugaţi cont CalDAV” şi pe lângă datele de utilizator adaugă şi denumirea serverului www.google.com. Calendarul Google este sincronizat cu aplicaţia Calendar de pe iPhone şi se poate utiliza în paralel.
Dacă, pe tastatura virtuală apeşi de două ori pe tasta de spaţiu, iPhone introduce automat un punct. Diacriticele le introduci dacă menţii degetul pentru un moment pe vocala corespunzătoare. Diferitele setări pentru introducerea textului le poţi modifica accesând „Configurări/General/Tastatură“. Jos de tot pe acest ecran poţi defini şi „comenzi scurte “, ca de exemplu „br” pentru „best regards”.
Trucuri privind funcţia de corectare automată a textului
Sistemului de operare iOS deţine o funcţie de corectare automată care poate deveni enervantă uneori, dar nici nu se doreşte dezactivarea completă a acesteia. Există un truc, cu care cuvinte des utilizate nu vor face subiectul acesteia: la contacte, adaugă și o pseudo-înregistrare şi la prenume şi nume introdu cuvintele în cauză. În continuare, sistemul de operare iOS le va recunoaşte ca pe nume şi nu le va corecta.
Funcţie dublă
Comutatorul lateral are două funcţii: serveşte fie ca buton de blocare a direcţiei de orientare a ecranului fie ca şi buton de comutare pe mut – la „Configurări/General/Comutator lateral”.
Organizarea centrului de notificări
O dată cu iOS5, Apple a introdus „centrul de notificări”, care în modul standby oferă o privire de ansamblu asupra mesajelor nou intrate, apelurilor ratate şi asemănătoare. În timpul operării lui iPhone 4S, mesajele se pot accesa prin tragerea în jos a barei de notificări. Ordinea în care sunt afişate notificările se poate determina la Configurări/ Notificări.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu