Trucuri avansate de pe facebook

Cu aproape un miliar de utilizatori activi, Facebook este cea mai mare retea sociala. Tinand cont de timpul petrecut de fiecare din noi pe site-ul companiei, am putea crede ca stim tot ce tine de postare, filtrare, control si siguranta pe Facebook. Mai jos, 10 trucuri avansate pe care probabil nu le cunosteti.

Trucuri pentru controlul avansat al continutului Facebook








1. Editarea comentarilor Facebook

Pana de curand, comentariile nu puteau fi editate decat in primele secunde de la publicarea lor. Acum Facebook permite editarea comentariilor de la postari, fotografii sau orice alt tip de continut.


Pentru a modifica un comentariu pe Facebook accesati optiunea "Edit"


Tot ce trebuie sa faceti este sa apasati pe icoana din coltul din dreapta-sus al comentariului si din meniul care se deschide sa alegeti “Edit…” Puteti vedea si editarile din trecut ale comentariului urmand link-ul “Edited” care apare sub comentariu.


2. Rearanjarea fotografiilor pe Facebook

Facebook incadreaza automat pozele publicate, dar nu le taie mereu corect. Uneori, ce e mai important nu este vizibil. Dimensiunile standard ale imaginilor raman in continuare valabile, dar Facebook permite acum repozitionarea fotografiei in box pentru a o incadra mai bine.


Pentru a repozitiona o fotografie pe Facebook, alegeti optiunea "Reposition Photo..."


Repozitionarea imaginii in box se face usor. Apasati pe icoana de editare (creion) din coltul din dreapta-sus si alegeti optiunea “Reposition Photo…”


3. Exportarea evenimentelor din Facebook

Facebook permite exportarea evenimentelor pentru a le importa in calendarele Outlook, iCal si Google. Cum? Accesati pagina de evenimente, in dreapta-sus apasati pe sageata cu varful in jos si din meniul drop-down alegeti “Export Events…”
Pentru a exporta evenimentele Google, alegeti optiunea "Export Events..."


4. Programarea postarilor Facebook

Facebook permite acum programarea orei la care o postare sa fie publicata. Nu trebuie decat sa apasati pe icoana care arata ca un ceas (in stanga-jos) si sa alegeti ziua si ora cand vreti sa fie publicata postarea. 

Pentru a alege ziua si ora la care sa fie publicata postarea, aasati icoana ceas


5. Editarea titlului si descrierii link-urilor publicate pe Facebook

Atunci cand publici un link pe Facebook, reteaua sociala extrage automat informatii despre acel link: titlul, descrierea si o imagine. Din pacate, nu exista optiunea de a schimba imaginea (desi puteti opta pentru a elimina fotografia atasata). Puteti, in schimb, modifica titlul si descrierea link-ului, printr-un simplu dublu-click.

Pentru a edita titlul sau descrierea link-ului, trebuie sa dati dublu-click


6. Postati pe Facebook prin email sau SMS

In cazul in care nu sunteti in fata unui calculator si nici nu aveti un smartphone, puteti posta prin SMS. O alta varianta de a publica pe Facebook este prin emal. Accesati “Edit Page” si apoi “Mobile”. Acolo veti vedea optiunile.

Puteti posta pe Facebook si prin email sau SMS



7. Evidentiati postarile fanilor pe Facebook

In cazul in care aveti o pagina Facebook, puteti evidentia (highlight) mesajele publicate de fani. Atentie, este vorba de pagini pentru companii, nu de profiluri pentru persoane. 
Alegeti "Highlight on Page" pentru a evidentia mesajele fanilor de pe Facebook

Pentru a evidentia un mesaj postat de un fan, administratorii paginilor Facebook trebuie sa selecteze postarea, sa faca click pe butonul “X” din coltul din dreapta-sus si sa selecteze optiunea “Highlighted on Page.” Mesajul va aparea pe Timeline.

Niciun comentariu: