Cum sa reduci durata de incarcare a unei imagini JPEG fara sa reduci din dimensiunea sau calitatea ei.

Pentru a determina un site sa se incarce mai repede, prima masura a webmasterilor e de a reduce dimensiunea imaginilor (pozelor). Totusi, acest lucru compromite deseori impresia vizuala generala a site-ului.

JPEGmini are solutia : In loc sa reduca dimensiunea sau calitatea imaginii, JPEGmini face niste mici, insesizabile modificari unui JPEG pentru a-i micsora marimea si a mari viteza de incarcare.
Click pe Try it Now pentru a accesa JPEGmini.
reduce size of photo

Click pe Select Photos, pe urma alege o poza din calculatorul tau. Vor functiona doar cel cu format JPEG.
In aproximativ un minut, iti va aparea poza pe ecran. Trece cu mouse-ul stanga-dreapta peste poza pentru a vedea diferenta dintre poza originala (JPEG) si cea modificata (JPEGmini). Daca esti satisfacut click pe Download Photo.
Poti continua sa-ti modifici pozele in felul acesta sau poti sa iti creezi un cont la JPEGmini. Utilizatorii inscrisi isi pot crea albume si sa le distribuie  instant pe Flickr si Picassa. Click  pe Sign up Now.
Te poti autentifica cu contul de Facebook sau cu cel de Gmail. Poti opta si pentru varianta clasica de autentificare cu adresa de email si o parola.
Click pe Select Photos si selecteaza toate pozele pe care vrei sa le incarci (upload) intr-un singur album.
Va dura cateva minute pana JPEGmini iti va crea noul album si va procesa pozele. Intre timp, da-i un nume noului tau album si pe urma
click pe Create Album.
Odata incarcate (upload) si diminuate, poti descarca (download) pozele sau sa le distribui pe Flickr sau Picassa.
La majoritatea pozelor noastre, am sesizat niste modificari subtile intre versiunile originale si cele reduse. La primul test, JPEGmini a oferit o claritate mai neteda JPEG-ului, daca nu chiar mai fina. La pozele cu persoane reale, modificarile au fost insesizabile. Ca o ultima concluzie, merita sa pui un semn de carte acestei utilitati. Albumele sunt disponibile doar pentru o perioada limitata, acesta nu este un sistem pentru stocare.

Niciun comentariu: