Devirusare Windows cu Kaspersky rescue disk


Dupa parerea mea cu ajutorul cd-ului bootabil Kaspersky Rescue disk se poate efectua o devirusare foarte efectiva! Utilizarea acestui program de devirusare este foarte usoara si are foarte multe avantaje. In primul rand programul se ruleaza in asa fel incat sistemul de operare, Windowsul nu trebuie pornit, ceea ce rezulta intr-o eficacitate sporita, pentru ca multe ori cand avem de a face cu un Windows virusat, instalarea unui program de antivirus nu poate fi efectuat, sau se viruseaza chiar si antivirusul la instalare. Un alt avantaj important al acestui program – este gratuit! Deci puteti sa beneficiati de o devirusare gratuita. Poate ati vrea acum sa ma intrebati oare compania Kaspersky de ce se ocupa cu asa ceva, de unde castiga ei. Raspunsul la aceasta intrebare este foarte simplu: Daca aveti nevoie de o devirusare, inseamna ca aveti windowsul virusat, ceea ce poate sa fie foarte periculos din mai multe puncte de vedere. S-ar putea ca intr-o zi sa va treziti ca cineva v-a furat parola mail, parola PayPal, aiti pierdut bani de pe card etc. In caz daca vreti sa evitati in viitor sa mai fiti iarasi virusati bineinteles ca este recomandat sa cumparati antivirusul Kaspersky.

Ce este de fapt Kaspersky Rescue Disc si cum functioneaza?

Kaspersky Rescue Disc, este un program de antivirus care ruleaza pe un CD bootabil pe care puteti sa downlodati de aici. Dupa ce ati downloadat imaginea de cd, care ocupa in jur de 210 Mb, trebuie sa-l inscriptionati pe un cd, cu ajutorul unui program pe care cunoasteti. Fie acest program Nero, PowerIso etc. In programul Nero va trebui sa selectati “Disc Image or Saved project si sa selectati imaginea de cd downlodata anterior.
Programul de antivirus Kaspersky Rescue Disc este de fapt un live cd, care ruleaza Gentoo Linux si are incorporat un utilitar de devirusare. Daca nu ati folosit niciodata Linux, sa nu va speriati. Folosirea acestui cd, nu necesita nici o cunostinta Linux. Practic va trebuie sa daci click click, e foarte simplu. Acum haideti sa vedem cum trebuie pornit o devirusare gratuita cu acest cd.

Cum se efectueaza o devirusare cu acest CD?

Dupa ce aiti downlodat imaginea de cd de aici, si l-ati inscriptionat pe un cd, trebuie sa reporniti calculatorul. Cand porneste calculatorul va trebui sa selectati ca sa pornesca sistemul de pe cd. Acest lucru se poate seta din Bios, sau in majoritatea cazurilor se poate intre intr-un meniu Boot, apasand tasta F12 de mai multe ori cand porneste calculatorul.
Daca reusiti sa-l faceti calculatorul sa booteze de pe cd-u, o sa va apara un meniu, care cere sa apasati o tasta, pentru a porni programul. Apasati oricare tasta de pe tastatura:

Dupa aceasta procedura veti putea sa alegeti daca doriti sa-l porniti programul in mod grafic sau in text mode. Recomand sa selectati modul grafic:

Dupa ce ati selectat modul de folosire, va trebui sa aceptati termenii si conditiile de utilizare, apasand tasta “a“!

Apasati tasta “a”, si asteptati. Veti vedea cum pornesc serviciile pe cd. Asteptati cu rabdare.

Dupa ce a pornit programul, va arata asa:

Selectati tot ce doriti sa scanati pentru devirusare, si apasati pe “Start objects Scan“.
Devirusare windowsului multe ori poate fi efectuata cu o eficacitate mare cu ajutorul acestui antivirus. Se poate face si update la definitiile virusilor, iar programul are si un Manager de fisiere cu ajutorul caruia se pot salva fisierele de pe partitia C, in caz daca trebuie formatat partitia. Sper ca acest articol, tutorial sa va fie util, sa nu ezitati sa folositi antivirusul Kaspersky ruland de pe un cd bootabil. Mult succes la devirusare!
Daca esti interesat in metode de devirusare, s-ar putea sa te intereseza si acest tutorial, articol despre devirusare online. Citeste si tutorialul Devirusare Online

Download Kaspersky Rescue Disk


2 comentarii:

Autor spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Autor spunea...

Sursa articol: http://it.webdesign-galaxy.ro/devirusare-windows-kaspersky-rescue-disk/

Devirusare Kaspersky

Astep link direct de la sfarsitul articolului, sau...